Käytämme evästeitä, jotta voimme varmistaa, että sivumme palvelevat sinua mahdollisimman hyvin. Jos jatkat muuttamatta asetuksia, oletamme sinun hyväksyvän evästeiden käytön verkkosivuillamme.

SORMUS ESTI SYDÄMEN TUNTEIDEN PAKENEMISEN SORMEN KAUTTA

Kirjoittanut admin 02/02/2018 0 Kommetteja

 

MIKSI KIHLA- JA VIHKISORMUS PUJOTETAAN VASEMPAAN NIMETTÖMÄÄN?

 

Sormuksen pyöreä muoto edustaa ikuisuutta ja täydellisyyttä, sormuksella ei ole alkua eikä loppua. Tästä syystä se onkin mitä mainioin symboli kahden ihmisen väliselle liitolle. Keskiajalla kristityt omaksuivat sormuksen käytön kihlauksen merkkinä roomalaisilta. Pohjoismaihin kihlasormuksen käyttö saapui hitaasti, vasta 1500-luvulta on löydetty merkintöjä siitä, että varakkaammat sulhaset ovat antaneet sormuksen kihlatulleen. Yleisesti kihlasormusta kantoi ainoastaan nainen ja vasta 1600-luvulla tuli tavaksi, että myös sulhaselle hankittiin kihlasormus. Samoihin aikoihin yleistyi tapa, että sulhanen antoi vielä toisen sormuksen morsiamelleen vihittäessä. Joissakin maissa kahden sormuksen käyttö on lesken merkki.

 

 

Kihla- ja vihkisormusten sijoittaminen vasempaan nimettömään juontaa juurensa vanhasta kreikkalaisesta uskomuksesta, jonka mukaan vasemmasta nimettömästä kulki verisuoni suoraan sydämeen.Tätä verisuonta kutsuttiin latinaksi nimellä vena amoris, "rakkauden suoni". Sormus pujotettiin tähän sormeen, jotta sydämen tunteet eivät pääsisi pakenemaan sormen kautta.

 

Mikään laki ei kuitenkaan määritä missä sormessa kihla- tai vihkisormuksen tulee olla. Asia on myös kulttuurisidonnainen, esimerkiksi monissa Keski-Euroopan maissa on tapana laittaa sormukset oikean käden nimettömään. Saksassa puolestaan pariskunnat laittavat kultaisen sormuksen vasempaan käteen ennen häitä. Häiden jälkeen sormus siirretään kuitenkin oikeaan käteen toisen sormuksen rinnalle yhtenäisyyden symboliksi.

Myös terveydelliset seikat (esim. nivelreuma) voivat olla syy, että sormusta käytetään oikeassa kädessä. Vasenkätinen voi myös pitää sormusta oikeassa kädessä "suojellakseen" sitä kulutukselta.

 

 

Olkoot sormusten käyttötavat ja -perinteet kunkin kohdalla millaisia tahansa, symboloi sormus aina jotain ainutlaatuista kahden ihmisen välillä. Tänä päivänä sormusvalikoimat ovat todella laajat niin materiaalien kuin mallienkin osalta. Asiantuntevan henkilökunnan tehtävä on auttaa asiakasta löytämään juuri heille parhaiten sopivat vaihtoehdot. Sormusten valitsemiseen kannattaaa varata aina aikaa, silloin valinnan tekeminen on mielekästä ja omannäköiset sormuksetkin löytyvät varmasti. Ja mikäli valmiista malleista ei löydy juuri sellaista, joka saisi sydämen sykkimään, niin vaihtoehtona on myös teetättää sormukset omien toiveiden mukaan. Ja kierrätyskin on jälleen kerrran mahdollista, esim. suvussa kulkevia perintösormuksia voi modistaa ja muokata.

 

Mahdollisuuksia on siis monia - NÄHDÄÄN SORMUSOSTOKSILLA!

 

             

Verkkokaupassamme pääset tutustumaan todella laajaan kihlasormusvalikoimaamme -> klikkaa tästä

 

Kirjoita komentti